De Kampeer Specialist van Zeeland

Het gras is hier net zo groen (of zelfs groener)!

Posted by on dec 22, 2014 in Nieuws | 0 comments

Waarom op vakantie gaan naar andere landen terwijl Nederland zo veel te bieden heeft? De kans is groot dat er nog veel mooie en interessante plekken zijn die je nog nooit hebt bezocht. En het scheelt ook aanzienlijk in reistijd! Wij zetten de grootste schatten van Nederland voor je op een rij.

  • Paleis Het Loo staat bovenaan de lijst met plekken die elke Nederlander bezocht moet hebben. Dit voormalig koninklijk paleis uit de 17e eeuw was de zomerresidentie van vele Nederlandse stadhouders en koningen. Prinses Margriet woonde er als laatste tot 1975. Het paleis en de bijbehorende schitterende tuin zijn gemaakt in Franse stijl. Het museum presenteert zichzelf als ‘…een publieksgericht samenspel van paleis, tuinen en museum, waar met passie de geschiedenis van het huis Oranje-Nassau en zijn wooncultuur op een aansprekende wijze wordt getoond.’
  • Op enkele kilometers van het Paleis Het Loo ligt de Apenheul. Hier kun je apen van over de hele wereld zien. En het leukste is dat sommige soorten vrij loslopen en zelfs naar je toe komen!
  • Het noordoosten van Nederland is thuis aan veel hunebedden. De grootste hiervan is de D27 en ligt in Borger. Dit 22,5 meter lange hunebed trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Naast het hunebed is in 2005 het Hunebedcentrum geopend. In het Hunebedcentrum kom je alles te weten over de tijd waarin de hunebedden werden gemaakt. Ook worden er verschillende activiteiten aangeboden om de geschiedenis van Drenthe op een interactieve manier te leren ervaren. Zie voor meer informatie http://www.hunebedcentrum.eu//
  • Voor de mooiste wandelingen gaat u naar Zuid-Limburg. De glooiende heuvels en kleine dorpjes maken het zowel een romantische bestemming als een fijne kindervakantie in de natuur. Het Drielandenpunt in Vaals is zeker een must, vooral met het mooie bos eromheen en het uitdagende doolhof. Bezoek ook Valkenburg met zijn sprookjesbos en rodelbaan, en de bierbrouwerij en het subtropische zwembad in Gulpen.

    Bezienswaardigheid Nederland

  • In de lente is fietsen of wandelen door de Duin- en Bollenstreek een waar genot. Tijdens dit seizoen bloeien verschillende bloemen in de meest felle kleuren. Je kijkt je ogen uit! Keukenhof heeft veel prachtige bloemen staan, maar de rest van de omgeving is net zo mooi en minder toeristisch.

Nederland heeft meer te bieden dan je denkt – zowel op gebied van natuur als op het gebied van cultuur. Een ontdekkingstocht in eigen land kan u verstelt doen staan!

Leave a Comment