De Kampeer Specialist van Zeeland

De meest veelzijdige kustvakantie

Posted by on mrt 12, 2015 in Nieuws | 0 comments

In het oosten grenst België aan de Noordzee. Maar een kust betekent niet automatisch dat het een strand is waar je lekker op kan zonnebaden en zandkastelen op kan bouwen. Een kustlijn in Schotland betekent bijvoorbeeld vaak een afgrond en een kust op Rhodos betekent een pijnlijk kiezelstrand. Met een 500 meter breed zandstrand biedt België wel een fijne strandvakantie aan. De Belgische kust bestaat niet alleen uit een strand; er ligt een duinengordel van twee kilometer achter. Ideaal om lekker in te wandelen of te fietsen. De goede infrastructuur en openbaar vervoer maken het eenvoudig om de gehele Belgische kust te verkennen. Dat er veel te verkennen is, is zeker!

  • Brugge is een historische stad met een groot aanbod van kunst en cultuur.
  • De stad Nieuwpoort staat bekend voor zijn vissershaven, één van de grootste van Noord-Europa is. Verser zal je je vis niet krijgen!
  • In Blankenburge vindt u de Pier van Blankenburge, een 350 meter lange wandelbrug in zee. Geen succes in het spotten van vissen op de pier? Bezoek dan het Sea Life Centre. Je zult daar gegarandeerd vissen zien.
  • De beste manier van reizen en tegelijkertijd van de omgeving te genieten is de kusttram. Deze tram rijdt langs de volledige kust en is daardoor één van de langste tramlijnen ter wereld. En heeft geen last van files…
  • De kusttram heeft een halte voor de ingang van Plopsaland De Panne. Dit beroemde attractiepark is het leukste dagje uit voor kleine kinderen. Ze kunnen hier Kabouter Plop en Samson en Gert ontmoeten, in het piratenschip rondlopen en in het treintje rondrijden.
  • Leer de geschiedenis van het gebied kennen door een bezoek te brengen aan de Duitse militaire begraafplaats. Hier rusten Duitse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Oostende is in het verleden een belangrijke rol gespeeld in het verdedigen en beschermen van België. Fort Napoleon is hier het bewijs van. Het dankt zijn naam aan de Franse generaal Napoleon, die het fort liet bouwen ter verdediging van aanvallen vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Genoeg te zien en doen aan de Belgische kust. Een prachtige omgeving als deze ervaar je het beste in een stacaravan, waarmee je met één stap buiten de deur omringd bent met natuur. In het midden van de natuur verblijven betekent niet dat je hoeft in te leveren in comfort; campings zoals Camping Nieuwpoort en Kustpark Strand Westende bieden luxe stacaravans met Wi-Fi aan. De perfecte combinatie tussen natuur en comfort!

Leave a Comment