De Kampeer Specialist van Zeeland

De Belgische Ardennen: Avontuur voor alle leeftijden

Posted by on aug 18, 2014 in Nieuws | 0 comments

Nederland is fijn om in te wonen, maar het is toch jammer dat het zo plat is. Ik houd van heuvels en bergen. De prachtige uitzichten op de top maken de klim het altijd weer waard. Helaas ben ik niet altijd in de positie om een week op vakantie te gaan, en in deze situaties zijn de Alpen me te ver weg. Gelukkig ben ik met maar 3-4 uur rijden middenin de Belgische Ardennen.

Als kind hield ik van de Ardennen om zijn mooie en uitgestrekte bossen. En geloof mij; heuvels geven daadwerkelijk iets extra’s aan de ervaring van het buiten spelen. Vooral met een zelfgemaakte pijl en boog (die natuurlijk totaal niet werkte, laat staan schadelijk was). Voor een kind dat in de Randstad woonde boden de Ardennen een geweldig grote ruimte om te spelen en op avontuur te gaan. Het is één van mijn mooiste herinneringen aan mijn kindertijd.

Wanneer ik nu naar de Ardennen ga, ga ik nog steeds om van de natuur te genieten. Rugzak inpakken met water, voedsel, warme kleren en een opgeladen telefoon, goede schoenen aan en ik ben op pad! Negen van de tien keer heb ik maar een vaag idee van de richting waar ik heen wil. Het liefste bekijk ik bij elk kruispunt wat me de mooiste weg lijkt en sla ik die richting in. In de Alpen zou dit een gevaarlijke manier van wandelen zijn; je wil je niet in het donker in de middle of nowhere bevinden. In de Ardennen kan dit wel en is het volstrekt veilig, omdat de bewoonde wereld nooit ver weg is.

De Ardennen zijn een heerlijke plek om even aan het stadse leven te ontsnappen, en het is niet te ver weg. Pas in deze omgeving wel op voor teken. Check elke avond tijdens het douchen je lichaam voor het zwarte spinnetje dat zich vastzet aan je huid. Tip: hij houdt vooral van de warme plekjes op je lichaam.

 

Leave a Comment